Sådan holder du tænderne sunde

By:

Dit smil har stor betydning for, hvordan du bliver opfattet af andre, og et flot og velplejet tandsæt efterlader uden tvivl det bedste førstehåndsindtryk. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på de tænder, du har, og at du ikke bare lader stå til, når du oplever problemer i forbindelse med tænderne og tandhygiejnen. Her får du tre tips til, hvordan du tager godt hånd om din tandpleje, så du kan nyde godt af sunde tænder igennem alle livets stadier.

Sådan passer du på dine tænder

  1. Brug den rigtige børsteteknik

Mange tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at børste hårdt på tænderne for, at de bliver ordentligt rene. Det er desværre en myte, der i stedet kan skade dine tænder, idet den hårde børstning på sigt kan ødelægge tandemaljen. Frem for at børste hårdt bør du børste i blide og cirkulære bevægelser og koncentrere dig om at komme grundigt rundt på hver enkelt tand. Børst gerne tænderne to gange om dagen, nemlig morgen og aften.

  1. Husk også mellemrummene mellem tænderne

For de fleste af os er det ikke nok blot at børste selve tænderne. Også i mellemrummene, hvor tandbørsten kan have svært ved at nå ind, kan der gemme sig madrester og bakterier, der på sigt kan give huller i tænderne eller betændelsestilstande i tandkødet. Brug derfor også gerne lidt tid efter tandbørstningen på at bruge en tandstik eller tandtråd til at få renset efter mellem tænderne.

  1. Få tjekket tænderne efter med jævne mellemrum

Sidst men ikke mindst: Spring ikke besøgene hos tandlægen over. Uanset om du ikke føler, du har tid, du ikke synes, at du kan finde pengene til det, du er bange for besøget, eller du blot ikke gider at prioritere besøget hos tandlægen, så gør det alligevel. Det er godt givet ud i forhold til at sikre optimal tandhygiejne, og jo bedre du er til at få plejet dine tænder og til at passe dine tandlægetjek, jo bedre chance er der for, at tandlægen ikke har noget at sætte en finger på, næste gang du lægger dig til rette i tandlægestolen.

Posted in: tandlæge